Reviews en recensies

Workshop & Masterclass

De coaches werken met veel inzet en energie. Ik heb erg veel van ze geleerd en op een prettige manier kennis gemaakt met nieuwe inzichten. Ook de veiligheid en openheid die gecreëerd worden tijdens de masterclass heb ik als heel prettig ervaren. (Cindy Tompson, logopedist)

Voor mijn gevoel was er weinig/geen ‘statusverschil’ tussen de ervaren en onervaren zangers! Babz is een geweldig mens, die je vooral laat voelen hoezeer je lijf en gedachten je zang beïnvloeden. En een goede samenwerking met Tom. Ze hoefden elkaar alleen maar even aan te kijken. Mooi om te zien. En hij speelde fantastisch piano trouwens! (Martin Klaver)

Het was geweldig om te zien hoe Babz en Tom in korte tijd zoveel konden bereiken bij de deelnemers. Mooi om te zien hoe je met kleine ingrepen een groot verschil kunt maken. Een eye-opener! Een aanrader voor iedere vocalist(e) die in korte tijd veel wil leren. Door de prettige sfeer, de heldere aanwijzingen en de inspirerende interactie met de hele groep heb ik in een middag ontdekt dat ik veel meer kan dan ik eigenlijk dacht. (Tom Sikkers, zanger, songwriter en producer)

Babz en Sanne hebben me een aantal eenvoudige, zeer bruikbare tools meegegeven zodat ik veel beter kan en durf te zingen. Niet meer denken bijvoorbeeld… (Sanne de Jong, zangeres)

Het was een zeer inspirerende masterclass. Wat mij persoonlijk zeer aanspreekt is de diversiteit. Ik kom zelf uit de klassieke hoek maar zou ook eens andere stijlen willen zingen. Ik heb nu begrepen dat dat prima samengaat! Alles mag bij Vocalized. (Annemarie van Sante, zangeres)

Binnen het musicalonderwijs wordt veel op dezelfde manier gedoceerd. Daar is niks mis mee, maar daardoor ga je wel eenzijdiger zingen. Die bredere benadering heb ik bij de masterclass zeker gevonden. Ook de effecten zijn voor mij echt een aanvulling op mijn stemgebruik. Nu ik weet wat ik er voor moet doen kan ik ze makkelijker en met een geruster hart inzetten. (Femke Swart, zangeres en vocal coach)

Inderdaad een super ervaring, wat een talent in de zaal en wat een ongelooflijk talent als docente. Het ging erin als gesneden koek, geen minuut verveeld en was verbaasd hoe uitgeput ik was na afloop. Het is in woorden niet mogelijk deze unieke ervaring weer te geven. (Jack Souilljee, zanger)

Ik vond het een geweldige dag! Ik wilde wat meer leren over de termen twang (vooral beroepsmatig) ik gebruik dit tijdens mijn werk als logopedist. De manier waarop Babz ons inspireerde en met praktijkvoorbeelden haar verhaal illustreerde en de groep waren erg fijn. (Miranda Postma, logopedist)

Door de warmte van Babz en Sanne en de andere cursisten voelde ik meteen dat ik op de goede plek zat. Er was veel tijd, ruimte en begrip voor iedereen, en daardoor kreeg je echte de kans om tot je kern te komen. Dat was af en toe heftig, maar daardoor ben ik mijzelf in elk geval veel meer bewust geworden van wie ik nou ben en waar ik sta. (Lisa Kraak, zangeres en zangdocente)

Vocal Trips

Je kunt op heel veel verschillende manieren gecoacht worden. Maar Babz en Pleun zijn veel meer dan alleen zangcoaches. Ze leven mee en hebben de mensenkennis om, wanneer het nodig is, verder te kijken dan alleen de techniek en ademsteun. De toevoeging van de groepsdynamiek, de magie van de berg, de rust die je daar ervaart, en niet te vergeten het super lekkere vers bereidde eten hielp zeker mee met het proces waar ik in zat. Iets wat niet te beschrijven is, maar wat je zelf moet beleven. Een ONWIJZE aanrader dus!! (Lotte Nobelen, zangeres en vocal coach)

Vocalized heeft een unieke manier van coachen en mensen raken, uitdagen, aanmoedigen, bevrijden en veiligheid bieden. Er werden mooie sprongen gemaakt! (Joyce van der Sangen, zangeres en vocal coach)

Serieus, iemand was haar stem kwijt. Een uur later zong ze de sterren van de hemel. Ze had ‘alleen maar de luchtdruk hersteld’ zei ze. Ik noem Babz the voice whisperer. (Mariecke Lepeltak, zangeres en zangdocente)

Geweldig! Ongelooflijk hoe veel je kunt leren in zo korte tijd en zo concreet, dat je het ook later nog kunt gebruiken en je daarmee verder kunt ontwikkelen. En onze coaches waren natuurlijk eenzame klasse (Sanne en Babz). Ik ben heel blij, dat ik dit weekend gedaan heb. (Erica van der Meer, zangeres en zangdocente)

VocalReset concept

De VocalReset van Vocalized is een uniek concept. Geef je volledig over aan de veiligheid van het Magische team Babz, Loes en Tom en verblijf op de onbeschrijfelijke Magische berg. Nu weet ik pas hoe het voelt om echt stil te staan bij jezelf, daarin begeleid te worden en jezelf serieus te nemen. Heerlijk eten, goede zorgen, fantastische vocalisten, fijne humor en natuurlijk: rust. Absolute aanrader! (Sabine Krol, actrice en zangeres bij HUN Speelt)

Afgelopen 13 t/m 17 mei voor de 2e keer mee mogen gaan op een geweldige reis. Voor mij was het weer terugkeren naar een geweldige plek…..de Magic mountain…..als je het zo wil noemen. Een heerlijke plaats waar onze coaches Babz, Tom en Loes het beste uit iedereen weten te halen. Ook dit jaar weer een geweldige groep mensen bij mekaar met ieder een eigen reden om er te zijn. Geweldig mooie stemmen en persoonlijkheden zonder concurentie gevoel……..
Zo mooi om dan iedereen te zien groeien en op momenten ook emoties te kunnen tonen omdat het gewoon kan……puur en alleen omdat je er in een veilige omgeving zit en niemand met een vooroordeel heeft over dat wat je doet. Eveline, Frans, Abdel en Filip zorgen ervoor dat het niemand verder aan niets ontbreekt. Heerlijk eten, vaak streekgebonden maar altijd geweldig. Dit is een reis die ik iedere vocalist aan zou raden om te doen als je met stemproblemen kampt en je omgeving er laconiek of zelfs met ongeloof op reageert . Masterclasses en rustmomenten…..je komt tot rust, word gehoord maar…..vooral geholpen en dat allemaal op een super locatie. (Don Feltges, heavy metal zanger)

Als vocal coach heb je het simpelweg nodig om soms ook weer even ‘leerling’ te zijn en stil te staan bij je eigen ontwikkeling als zangeres. De Vocal Reset is DE uitgelezen mogelijkheid om de focus op je eigen stem te leggen in alle vertrouwen en veiligheid. Op een fantastische locatie, La Miana, de magic mountain in Spanje leven en zingen vanuit je hart in de natuur. Overheerlijk puur eten. Op hoog gespecialiseerd niveau terug naar de essentie. Het taboe rondom overbelasting en stemklachten doorbreken. Jezelf kunnen zijn en opnieuw geinspireerd raken, je creativiteit hervinden, in je kracht gaan staan en genieten. Werken aan je flexibiliteit, sparren met collega’s, manuele facilitatie, cranio sacrale ondersteuning en fenomenale zangcoaching. Ik raad elke vocal coach/zangdocent aan deze trip te boeken. Welke ‘taal’ je ook spreekt (CVT/EVT/SLS/Lichtenberg), dit vocal team is goud waard. Gun het jezelf! Het zal een van de meest waardevolle momenten in je leven zijn. (Saskia Bak, zangeres en Authorised CVT Teacher)

Vocalized – ruimte voor je stem = kwetsbaarheid, gelijkwaardigheid, verbinding. Intuïtieve krachten worden gebundeld en door dit alles ontstaat, veiligheid. En ik wil ze maar al te graag supporten in wat ze doen, want zij brengen de wereld weer wat licht. Ik mocht afgelopen dagen mee met  de vocalreset. Voor mij, maar voor iedereen, was dit een reis terug naar de essentie. Ik ben verliefd op de groep, de berg, en de coaches Loes, Tom en Babz. Een en al liefde. Daarnaast is een van hun missies ‘De taboe rondom stemklachten doorbreken’. 💪🏽Er wordt superlekker vers eten bereid door de eigenaren zelf (Evelien en Frans). Verzorgde kamers op een prachtlocatie. GO GO GO!! (Lotte Nobelen, zangeres en zangdocent vooropleiding Rockacademie, BMEC)

Vocalized is een enorm prettige, veilige omgeving om aan je stem te werken. (Marieke van der Kant, zangeres en stemlogopedist)

De VocalReset week op de #magic mountain was onvergetelijk. Met Babz, Loes en Tom, talentvolle coaches waar veiligheid voorop staat. Een geweldige sfeer met de hele groep. Geen ego’s maar puur en eerlijk samen delen. Over drempels stappen en veel herkenning vinden bij elkaar. Lachen en huilen. Liefdevolle aandacht voor onze, mijn altijd zo hard werkende stem. De reset week, op deze prachtige plek, met deze mensen zit in mijn hart. (Nathalie Bolsters, zangeres en theatermaakster)

De plek om in veiligheid te werken aan je stem en performance (Josien Obers, zangeres en logopedist)

Als professioneel artiest, maar ook als vocal coach, is het belangrijk om af en toe eens pas op de plaatst te maken en te checken of alles nog stroomt en klopt! Bedankt voor de grote APK keuring, de fantastische manuele facilitatie en het op een heldere, nuchtere, eerlijke en vooral gezonde manier van kijken naar ons vak! De eerste ‘VocalResetDag’ is wat mij betreft meer dan geslaagd! (Lana Wolf, zangeres en vocal coach)

Fantastische coaching. Diep respect hoe jullie een professionele, maar toch ook heel erg persoonlijke, week kunnen organiseren op een waanzinnige plek! De VocalReset werkt thuis ook door. Ik voel me beter dus zing beter en gemakkelijker. Én, ik geniet weer van mijn eigen stem! (Annegreeth Brandsma, zangeres)

Door de VocalReset kon ik de moed verzamelen om keuzes maken in mijn werkzaamheden en om naar de KNO arts te gaan. Dat levert me veel op, nog steeds! En het eten met dat uitzicht… zalig! En fijn dat er pianobegeleiding is. En een écht hoog niveau vocalisten, dat zie je niet veel. (Natasja den Toom, zangeres en zangdocente)

Coachingsdag voor zangdocenten

Te weten dat je niet alleen staat met je twijfels en onzekerheden als docent, maar ook als zanger, is een hele verademing. De tips die werden uitgewisseld heb ikzelf de dag erna al succesvol toegepast in mijn lessen! Ik was ook verdacht rustiger in die lessen, nét omdat ik besefte dat het heel normaal is dat je als zangdocent een constante evenwichtsoefening maakt tussen liefdevol zoeken naar oplossingen voor je zangstudenten en het soms écht niet meer weten. (Hanne Vansant, zangeres en vocal coach)

Een absolute must! Je kan er ideëen uitwisselen, je leert nog wat bij over techniek (en hoe die techniek over te brengen!) en over het belang van logopedisten én de overeenkomsten tussen het werk dat wij én zij verrichten. De gesprekken zijn verhelderend en de sfeer is veilig en vertrouwd. (Josanne Toussaint, logopediste)

Het was spannend maar vooral erg inspirerend om zo samen te werken! Vooral heel tof dat de sfeer zo veilig was, eerdere cursussen/lessen/workshops met ‘vakgenoten’ heb ik regelmatig als intimiderend ervaren, en dat was nu helemaal niet zo. Complimenten daarvoor! (Anne Ermens, zangeres en zangdocente)

Coaching op locatie

Ik ben echt heel ongeduldig en boek graag meteen resultaat. Er ging een wereld voor me open, waarin alles mogelijk bleek zelfs als je denkt dat het NIET mogelijk is. Babz heeft me al meerdere malen laten voelen dat een stem vrijuit kan klinken als je de stress eraf kunt halen. Echt een miracleworker, die werkt vanuit first-things-first. Tips die direct werken en geen overbodige termen die verwarring scheppen. Vandaar dat ik nu geregeld les bij Vocalized neem (ook voor mijn presentatiewerk) omdat ik nog zo veel meer zou kunnen doen en leren op het gebied van spreken en zingen. Try it yourself! Ik garandeer je dat je zult denken: WAUW! Kan ik dit? (Kim-Lian van der Meij, zangeres en presentatrice)

Pleun was zeer enthousiast en wist alles duidelijk over te brengen. Heel belangrijk in onze groep met een wisselend ervaringsniveau. Dus chapeau voor Pleun en Vocalized! (Nico den Hollander)

Babz en Tom deden het erg goed. Wat een energie en een leuke manier van aanpak. Een boterham met pindakaas heeft nu een andere betekenis. Ik heb bewondering voor de manier waarop ze mensen (die zich kwetsbaar opstellen) op een positieve manier bijbrengen hoe ze aan hun probleem kunnen werken. (Iet Daalder)

Ik vond het een leerzame en energieke dag. Tom kwam invallen voor een docent die ziek was en deed het erg goed, had voor elk “probleem” (uitdaging) een oplossing. (Maartje Simons)

Dit bericht is alleen zichtbaar voor beheerders.
Probleem met het weergeven van Facebook berichten. Back-up cache in gebruik.
Klik om de fout te tonen
Fout: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException