Babz Verhoeven

vocal coach & trainer

Babz Verhoeven

Ik ben een bevlogen high end vocal coach met een stijl die gekenmerkt wordt door haarscherpe analyses, bewustheid, intuïtie en humor. Of een vocalist nu met persoonlijke doelen komt of met een technische vraag, ik zoek een ingang die past bij de leerstijl en de uitwisseling start. Met passie en liefde. Met energie en op een gelijkwaardige manier. Spelend met het lestempo, prikkelend en comforting.

De aanpak komt voort uit een bewogen levenspad met een grote interesse voor de werking van het brein (hoe we leren) en het zenuwstelsel. Dit is namelijk verantwoordelijk voor de zwiepers die een stem kan maken bij overmatige spanning en verstoring in de aansturing door gedachten en gedragspatronen. Zo leert een zanger niet alleen beter zingen maar leert hij ook over zichzelf. Een training van mij vraagt om een open houding, want alleen door kwetsbaarheid te tonen kun je overgave bereiken, is mijn overtuiging.

Na het cum laude behalen van het DM diploma Zang Jazz en Pop aan het Conservatorium van de Hogeschool Alkmaar kreeg ik een ernstig auto-ongeluk. Een aantal jaren van revalidatie later volgde ik als één van de eerste 13 Nederlanders de 1 Year Course van Complete Vocal Institute. Ik kreeg nog les van Cathrine Sadolin zelf, de founder van Complete Vocal Technique. Sindsdien onderhoud ik mijn kennis op het Advanced Level bij Eva Wilms. Naast CVT volgde ik lessen en cursussen in alle andere gangbare methodieken. Hierdoor spreek ik moeiteloos de taal van elke zanger maar gek genoeg coach ik nog altijd het liefst zonder met termen te gooien. Zingen is flow en zoveel meer dan techniek, is de perceptie. Een coaching van mij is: een belevenis, een eye-opener, een energieboost en soms ook confronterend.

Naast mijn werk voor Vocalized coachte ik jaren aan de Rockacademie en andere HBO/Master/MBO opleidingen. Ik sta nog altijd open voor gastdocentschap op vakopleidingen.

Wil je met me werken? Bel me: 06 48 799546 of stuur me een bericht.

4 months ago

Vocalized
De eerste Shift workshop in Nederland is een feit. Met deze vijf mooie vocalisten beleefde ik in een open, gelijkwaardige setting inspirerende stilte, herkenbaarheid in de cases, en boeiende linken naar het denken en de werking van de hersenhelften tijdens de vocale masterclass. Dit is echt super gaaf, mijn hart gaat er van open. Thanks! ❤️ ... See MoreSee Less
Bekijk op Facebook

6 months ago

Vocalized
Opgeladen door zomer, verjaardag én de berg, ben ik aan het plannen en nieuwe ideeën aan het uitwerken. Leuke aanbieding voor de zzp'er die flexibiliteit wil: 3 x 60 minuten privécoaching voor € 299,- (incl. BTW)Te boeken tot 1 oktober. In te plannen tot 1 januari 2023. Klik hier: www.vocalized.nl/product/iflexz-60/#highskilledvocalcoaching #vocalized #moeitelooszingen #readysetgoals #stemprofessionals #RaiseYourVoice ... See MoreSee Less
Bekijk op Facebook