Babz Verhoeven

stem analist & integraal vocal coach

Babz Verhoeven

Ik ben een bevlogen high end vocal coach met een stijl die gekenmerkt wordt door haarscherpe analyses, bewustheid, intuïtie en humor. Of een vocalist nu met persoonlijke doelen komt of met een technische vraag, ik zoek een ingang die past bij de leerstijl en de uitwisseling start. Met passie en liefde. Met energie en op een gelijkwaardige manier. Spelend met het lestempo, prikkelend en comforting. Als therapeut volgde ik ook opleidingen als NEI, NLP en Systemisch Werk. Ik ben de enige integrale vocal coach die met NEI werkt. Neuro Emotionele Integratie heeft alles te maken met mens-zijn, het zenuwstelsel en mijn fascinatie voor hoe men leert en informatie verwerkt. (Lees meer).

De aanpak komt voort uit een bewogen levenspad met een grote interesse voor de werking van het brein (hoe we leren) en het zenuwstelsel. Dit is namelijk verantwoordelijk voor de zwiepers die een stem kan maken bij overmatige spanning en verstoring in de aansturing door gedachten en gedragspatronen. Zo leert een zanger niet alleen beter zingen maar leert hij ook over zichzelf. Een training van mij vraagt om een open houding, want alleen door kwetsbaarheid te tonen in een gelijkwaardige sfeer kun je overgave bereiken, is mijn overtuiging.

Na het cum laude behalen van het DM diploma Zang Jazz en Pop aan het Conservatorium van de Hogeschool Alkmaar kreeg ik een ernstig auto-ongeluk. Een aantal jaren van revalidatie later volgde ik als één van de eerste 13 Nederlanders de 1 Year Course van Complete Vocal Institute. Ik kreeg les van Cathrine Sadolin zelf, de founder van Complete Vocal Technique. Sindsdien onderhoud ik mijn kennis op het Advanced Level bij collega en vriendin Eva Wilms. Naast CVT volgde ik lessen en cursussen in alle andere gangbare methodieken. Hierdoor spreek ik moeiteloos de taal van elke zanger maar gek genoeg coach ik nog altijd het liefst zonder met termen te gooien. Zingen is flow en zoveel meer dan techniek, is de perceptie. Een coaching van mij is: een belevenis, een eye-opener, een energieboost en soms een liefdevolle confrontatie. Ik ga door waar anderen stoppen, maar hou je elk moment veilig.

Naast mijn werk voor Vocalized coachte ik jaren aan de Rockacademie en andere HBO/Master/MBO opleidingen. Ik sta altijd open voor gastdocentschap op vakopleidingen als mijn specialisatie gewenst is.

Wil je met me werken bij Vocalized op of locatie voor een gezelschap met collega’s, bedrijf of organisatie? Stuur me gerust een bericht.

 

Dit bericht is alleen zichtbaar voor beheerders.
Probleem met het weergeven van Facebook berichten. Back-up cache in gebruik.
Klik om de fout te tonen
Fout: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException