Babz Verhoeven

Babz Verhoeven

Babz Verhoeven is een bevlogen high end vocal coach met een stijl die gekenmerkt wordt door haarscherpe analyses, bewustheid, intuïtie en humor. Of een vocalist nu met persoonlijke doelen komt of met een technische vraag, Babz zoekt een ingang die past bij de leerstijl van de zanger en deelt haar kennis. Met passie en liefde. Met energie en op een gelijkwaardige manier. Ze speelt met het lestempo, daagt uit waar nodig en geeft vertrouwen als grip gewenst is.

Haar aanpak komt voort uit een bewogen levenspad met een grote interesse voor de werking van het brein (hoe we leren) en het zenuwstelsel. Dit is namelijk verantwoordelijk voor de zwiepers die een stem kan maken bij overmatige spanning en verstoring in de aansturing door gedachten en gedragspatronen. Zo leert een zanger niet alleen beter zingen maar leert hij ook over zichzelf. Coaching van Babz vraagt om een open houding, want alleen door kwetsbaarheid te tonen kun je overgave bereiken, is haar credo.

Na het cum laude behalen van haar DM diploma Zang Jazz en Pop aan het Conservatorium van de Hogeschool Alkmaar kreeg ze een ernstig auto-ongeluk. Een aantal jaren van revalidatie later volgde ze als één van de eerste 13 Nederlanders de 1 Year Course van Complete Vocal Institute. Hier kreeg ze nog les van Cathrine Sadolin zelf, de founder van Complete Vocal Technique. Sindsdien onderhoudt ze haar kennis op Advanced level bij Eva Wilms. Naast CVT volgde Babz lessen en cursussen in alle andere gangbare methodieken. Hierdoor spreekt zij moeiteloos de taal van elke zanger maar coacht ze nog altijd het liefst zonder met termen te gooien. Zingen is flow en zoveel meer dan techniek, is haar perceptie. Een coaching van Babz is: een belevenis, een eye-opener, een energieboost.

Babz is het kloppend hart van Vocalized. Vanaf 2008 werkte zij samen met haar VocalTeam en in 2021 besloot ze mede door Corona op eigen conto verder te gaan. Haar handtekening komt overal doorheen. Tijd voor een nieuw tijdperk.

 

10 hours ago

Vocalized
🤟 ... See MoreSee Less
Bekijk op Facebook

2 weeks ago

Vocalized
Tonight! Finale van @the_tribute_battle met @brothersofbluestributeband 😎😎 met among many others mijn greatest love af all @twanvanhoof en nóg 5 andere topacts. Kijken dus sbs6 20.00u #fan #finale #tribute #brothersofblues #spannend ... See MoreSee Less
Bekijk op Facebook