Babz Verhoeven

Babz Verhoeven

Babz Verhoeven is een bevlogen high end vocal coach met een stijl die gekenmerkt wordt door haarscherpe analyses, bewustheid, intuïtie en humor. Of een vocalist nu met persoonlijke doelen komt of met een technische vraag, Babz zoekt een ingang die past bij de leerstijl van de zanger en deelt haar kennis. Met passie en liefde. Met energie en op een gelijkwaardige manier. Ze speelt met het lestempo, daagt uit waar nodig en geeft vertrouwen als grip gewenst is.

Haar aanpak komt voort uit een bewogen levenspad met een grote interesse voor de werking van het brein (hoe we leren) en het zenuwstelsel. Dit is namelijk verantwoordelijk voor de zwiepers die een stem kan maken bij overmatige spanning en verstoring in de aansturing door gedachten en gedragspatronen. Zo leert een zanger niet alleen beter zingen maar leert hij ook over zichzelf. Coaching van Babz vraagt om een open houding, want alleen door kwetsbaarheid te tonen kun je overgave bereiken, is haar credo.

Na het cum laude behalen van haar DM diploma Zang Jazz en Pop aan het Conservatorium van de Hogeschool Alkmaar kreeg ze een ernstig auto-ongeluk. Een aantal jaren van revalidatie later volgde ze als één van de eerste 13 Nederlanders de 1 Year Course van Complete Vocal Institute. Hier kreeg ze nog les van Cathrine Sadolin zelf, de founder van Complete Vocal Technique. Sindsdien onderhoudt ze haar kennis op Advanced level bij Eva Wilms. Naast CVT volgde Babz lessen en cursussen in alle andere gangbare methodieken. Hierdoor spreekt zij moeiteloos de taal van elke zanger maar coacht ze nog altijd het liefst zonder met termen te gooien. Zingen is flow en zoveel meer dan techniek, is haar perceptie. Een coaching van Babz is: een belevenis, een eye-opener, een energieboost.

Babz is het kloppend hart van Vocalized. Vanaf 2008 werkte zij samen met haar VocalTeam en in 2021 besloot ze mede door Corona op eigen conto verder te gaan. Haar handtekening komt overal doorheen. Tijd voor een nieuw tijdperk.

 

4 months ago

Vocalized
De eerste Shift workshop in Nederland is een feit. Met deze vijf mooie vocalisten beleefde ik in een open, gelijkwaardige setting inspirerende stilte, herkenbaarheid in de cases, en boeiende linken naar het denken en de werking van de hersenhelften tijdens de vocale masterclass. Dit is echt super gaaf, mijn hart gaat er van open. Thanks! ❤️ ... See MoreSee Less
Bekijk op Facebook

6 months ago

Vocalized
Opgeladen door zomer, verjaardag én de berg, ben ik aan het plannen en nieuwe ideeën aan het uitwerken. Leuke aanbieding voor de zzp'er die flexibiliteit wil: 3 x 60 minuten privécoaching voor € 299,- (incl. BTW)Te boeken tot 1 oktober. In te plannen tot 1 januari 2023. Klik hier: www.vocalized.nl/product/iflexz-60/#highskilledvocalcoaching #vocalized #moeitelooszingen #readysetgoals #stemprofessionals #RaiseYourVoice ... See MoreSee Less
Bekijk op Facebook