Vocalreset

Vertrouw op je stem

Vocalreset

Wat is Vocalreset®
Vocalreset is een origineel, compleet en uniek concept ontwikkeld door Vocalized in samenwerking met Loes Selten, instituut voor stem en keel. De doelgroep is stemprofessionals (vocalisten en/of zangdocenten) die bewust stil willen staan bij zichzelf en hun stem. Onderzoek, bewustwording en een uitgebalanceerde coaching herstellen het vertrouwen als werken niet langer als prettig maar als druk wordt ervaren. Weerstand en onzekerheid worden omgebogen naar verbinding en zelfkennis wat leidt tot grip, balans en hernieuwd werkplezier.

Als zingen verandert in denken
Wanneer er kritiek is op je stem is er eigenlijk kritiek op jou. Want je stem en jij zijn één, tenminste als alles goed gaat. Bij keel- of stemklachten is er vaak geen tijd om goed te herstellen. De agenda staat vol en ach die stem komt wel weer goed, want het komt altijd goed. Tot het níet meer goed komt en vermoeidheid en onzekerheid een wig drijven tussen jou en je stem. Van moeiteloos zingen ga je naar eindeloos opwarmen, lax vox-en en krampachtig veel (proberen te) slapen. En toch werkt het niet, je begrijpt het niet want je neemt toch verantwoordelijkheid voor je instrument? Zingen is denken geworden. Van binnen hebben gevoelens van angst en schaamte de overhand. De uitsmijter verzoekjes aan het eind van de avond trek je niet meer. Powersongs van leerlingen kosten je kruim. Stemklachten zijn voor slechte zangers en zangdocenten die hun werk niet verstaan. Niet voor jou toch? Jij hebt toch kennis, ervaring en techniek? Wat zal de band wel niet denken…

Vocalreset® wil het taboe op stemklachten doorbreken
Onbewust zijn we bang om niet meer voor vol aan te worden gezien. Hierdoor gaan we nog harder werken. Gedachtenpatronen, spierspanning, oververmoeidheid en angst brengen je in een cirkel van onzekerheid en teleurstelling. Er heerst nog altijd een taboe op stemklachten en Vocalreset® wil dat taboe doorbreken. Je bent geen slechte vocalist als je door verantwoordelijkheidsgevoel, please-gedrag en enthousiasme over je grenzen bent gegaan. Neem de stap en ga liefdevol de confrontatie aan met ons. Ontlaad en werk actief aan een ingang voor verandering. We laten je kennis maken met het nulpunt. Het nulpunt is een persoonlijk ijkpunt. Het geeft inzicht en structuur en dat zorgt voor grip. Grip geeft vertrouwen.

Hoe het werkt
Hervind het intrinsieke vertrouwen zodat je weer kunt doen wat je zo goed kan: zingen. We leren je te voelen, horen en zien wanneer je over je grenzen dreigt te gaan en geven ingangen om je stem weer vanuit ontspanning te laten trillen. Zoals zingen van nature bedoeld is. Zoals het altijd was toen je er nog niet over na hoefde te denken. In een weloverwogen volgorde zetten we de volgende disciplines in:
* coaching op spreek- en zangstem
* bewustwording van gedachten- en gedragspatronen
* manuele facilitatie van de larynx (het rekken van functionele spieren)
* craniosacrale therapie (herstelt de verbinding met het lichaam)
* functionele, persoonlijke aandacht

Dat het werkt
Lees hier reacties van collega’s die je voorgingen. We zijn iedereen dankbaar die een review naar ons instuurt. Momenteel onderzoekt de Universiteit van Brussel ons Vocalreset® concept. Het verslag volgt binnenkort op deze pagina.

Vocalreset® team
Babz Verhoeven & Loes Selten en een pianist

Mogelijkheden
Vocalreset® Coaching: individuele sessie bij Vocalized door Babz en Loes
Of… pak het grondig aan en boek the one and only:

Vocalreset® Trip
Na een individuele intake bij Babz en Loes wordt een persoonlijk plan gemaakt wat functioneel is aan jouw wensen, aangevuld met adviezen van het team. Een paar dagen met gelijkgestemden op een magische plek, waar iedereen je issues begrijpt en je inziet dat je niet de enige bent die zich zo voelt. Wil je:
•    De status van je stem onder ogen zien en werken aan de balans tussen conditie en tot rust komen
•    Een kundige verklaring van je stemkwaliteit bij (over)vermoeidheid of (over)belasting en niet te vergeten, een effectieve behandeling of ingang tot verbetering
•    Minder denken tijdens het zingen en je verbonden voelen met je lichaam
•    Je zangtechniek of vocale flexibiliteit onderhouden of uitbreiden vanuit individuele doelen in een veilige gelijkwaardige omgeving
•    Concrete technische aanwijzingen toegespitst op wat jij nodig hebt met een grondige uitleg daarvan (begrip geeft grip en grip geeft vertrouwen)
•    Het waarom van het zingen hervinden in een prachtige natuur, onder de zon, samen met andere ervaren vocalisten………

Aarzel dan niet en ga mee! Een berg in Spanje met leuke en fascinerende collega’s, heerlijk eten, ontspanning. Ga vol vertrouwen, uitgerust, vol inspiratie en met een glimlach weer naar huis en zing als nooit tevoren! Onze vocal trips vinden plaats op het landgoed van La Miana in Spanje. Voor meer algemene informatie over de trips of de locatie klik je hier.

Upcoming trips
13 – 17 mei 2020   Mail naar Babz bij interesse of BOEK
15 – 19 sep 2020    Mail naar Babz bij interesse of BOEK

De groep wordt met veel zorg samengesteld en bestaat uit minimaal 9 en maximaal 13 personen. Vocalized streeft naar een ultieme groepsdynamiek. Discretie verzekerd. Wil je anoniem blijven na aanmelding of heb je vragen neem dan contact met Babz op via 06 48 799546.

Eerdere trips:
1 – 5 sep 2019.        VOL GEBOEKT!
26 – 30 mei 2019   VOL GEBOEKT!
12 – 16 sep 2018  VOL GEBOEKT!
13 – 17 mei 2018    VOL GEBOEKT!
21 – 25 mei 2017   VOL GEBOEKT!
9 – 14 mei 2015     VOL GEBOEKT!


Tarieven voor de Vocalreset vocal trip

Na aanmelding ontvang je de juiste vluchtinformatie en bij voldoende deelnemers kun je je vlucht gaan boeken. Wij mailen je wanneer we met zekerheid kunnen gaan. Je boekt zelf je ticket en we vliegen gezamenlijk naar Girona. Daar staat de taxi klaar om ons veilig naar de berg te vervoeren.

De kosten voor de vocal trip inclusief verblijf op een tweepersoonskamer met volpension zoals hierboven beschreven zijn als volgt opgebouwd:
Coachingsdeel: € 520,- (inclusief 21% BTW). Het coachingsdeel dient zes weken voor vertrek volledig betaald te zijn. Je kunt per iDeal betalen voor het hele bedrag of per overboeking voor een aanbetaling. Deze keuze heb je in het formulier. Je ontvangt direct een factuur van het coachingsdeel.

Verblijf: Het verblijf op Rectoria de la Miana is onvergetelijk! Een karakteristieke, middeleeuwse tweepersoonskamer met ontbijt, uitgebreide lunch, Spaans getint driegangen diner, heerlijk bergwater, tafelwijn en koffie/thee met lekkernijen. Met intoleranties, dieet of allergieën wordt liefdevol rekening gehouden. € 256,- inclusief 10% IVA. Deze kosten betaal je op La Miana. Ben je ZZP’er dan is een factuur van je verblijf mogelijk. Liever een eenpersoonskamer? Deze zijn beperkt beschikbaar tegen een toeslag van € 18,- per nacht, te betalen aan La Miana. Geef je voorkeur aan in het formulier.

Deze kosten zijn exclusief reiskosten zoals je ticket en de taxi die de weg goed kent en ons veilig naar de berg brengt. De taxi kosten worden voor vertrek gecommuniceerd (tussen de € 35,- en € 45,- p.p. voor een retour).

BoekenReis, verblijf en kosten

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: (#10) This endpoint requires the 'manage_pages' permission or the 'Page Public Content Access' feature. Refer to https://developers.facebook.com/docs/apps/review/login-permissions#manage-pages and https://developers.facebook.com/docs/apps/review/feature#reference-PAGES_ACCESS for details.
Type: OAuthException
Code: 10
Please refer to our Error Message Reference.