Vocalreset

Vertrouw op je stem

Vocalreset

Wat is Vocalreset®
Vocalreset is een origineel, compleet en uniek concept ontwikkeld door Vocalized in samenwerking met Loes Selten, instituut voor stem en keel. De doelgroep is stemprofessionals (vocalisten en/of zangdocenten) die bewust stil willen staan bij zichzelf en hun stem. Onderzoek, bewustwording en een uitgebalanceerde coaching herstellen het vertrouwen.

Als zingen verandert in denken
Wanneer er kritiek is op je stem is er eigenlijk kritiek op jou. Want je stem en jij zijn één, tenminste als alles goed gaat. Bij keel- of stemklachten is er vaak geen tijd om goed te herstellen. De agenda staat vol met lessen en optredens en ach die stem komt wel weer goed, want het komt altijd goed. Tot het niet meer goed komt. Van moeiteloos zingen ga je naar eindeloos opwarmen, lax vox-en en veel (proberen te) slapen. Wat is er gebeurd?

Vocalreset® wil het taboe op stemklachten doorbreken
Je bent geen slechte vocalist als je door verantwoordelijkheidsgevoel, please-gedrag en enthousiasme over je grenzen bent gegaan. Neem de stap en ga liefdevol de confrontatie aan met ons. Ontlaad en werk actief aan een ingang om weerstand en onzekerheid weer om te buigen naar verbinding en zelfkennis wat leidt tot grip, balans en hernieuwd werkplezier. Er heerst nog altijd een taboe op stemklachten en Vocalreset® wil dat taboe doorbreken. 

Hoe het werkt
We leren je te voelen, horen en zien wanneer je over je grenzen dreigt te gaan en geven ingangen om je stem weer vanuit ontspanning te laten trillen. Zoals zingen van nature bedoeld is. In een weloverwogen volgorde zetten we de volgende disciplines in:
* coaching op stem
* bewustwording van gedachten- en gedragspatronen
* manuele facilitatie van de larynx (het rekken van functionele spieren)
* craniosacrale therapie (herstelt de verbinding met het lichaam)
* functionele, persoonlijke aandacht

Dat het werkt
Lees hier reacties van vocalisten die je voorgingen. We zijn iedereen dankbaar die een review naar ons instuurt. Momenteel onderzoekt de Universiteit van Brussel ons Vocalreset® concept. Het verslag volgt binnenkort op deze pagina.

Vocalreset® team
Babz Verhoeven & Loes Selten.  Er is pianobegeleiding.

Mogelijkheden
Vocalreset® Coaching: individuele sessie bij Vocalized door Babz en Loes
Of… pak het grondig aan en boek the one and only:

Vocalreset® Trip
Na een individuele intake bij wordt een persoonlijk, functioneel plan gemaakt. Een paar dagen met gelijkgestemden op een bijzondere plek, waar je inziet dat je niet de enige bent die zich zo voelt.
Wil je:
•    De status van je stem onder ogen zien en werken aan de balans tussen in- en ontspanning
•    Een kundige verklaring van je stemkwaliteit en niet te vergeten, een effectieve behandeling of ingang tot verbetering
•    Minder denken tijdens het zingen en je verbonden voelen met je lichaam
•    Je zangtechniek of vocale flexibiliteit onderhouden of uitbreiden in een veilige gelijkwaardige omgeving
•    Concrete technische aanwijzingen toegespitst op wat jij nodig hebt met een grondige uitleg daarvan (begrip geeft grip en grip geeft vertrouwen)
•    Het waarom van het zingen hervinden in een prachtige natuur, onder de zon, samen met andere vocalisten van hoog niveau………

Aarzel niet en ga! Een berg in Spanje, heerlijk eten, ontspanning. Ga vol vertrouwen, uitgerust, vol inspiratie en met een glimlach weer naar huis! Onze vocal trips vinden plaats op het landgoed van La Miana in Spanje. Voor meer algemene informatie over de trips of de locatie klik je hier.

Upcoming trips
9 – 13 mei 2021   Mail naar Babz bij interesse of BOEK

De groep wordt met veel zorg samengesteld en bestaat uit minimaal 9 en maximaal 13 personen. Vocalized streeft naar een ultieme groepsdynamiek. Discretie verzekerd. Wil je anoniem blijven na aanmelding of heb je vragen neem dan contact met Babz op via 06 48 799546.

Eerdere trips:

Mei en september 2020 zijn uitgevallen ivm Covid-19.
1 – 5 sep 2019.        VOL GEBOEKT!
26 – 30 mei 2019   VOL GEBOEKT!
12 – 16 sep 2018   VOL GEBOEKT!
13 – 17 mei 2018    VOL GEBOEKT!
21 – 25 mei 2017   VOL GEBOEKT!
9 – 14 mei 2015     VOL GEBOEKT!

 

Tarieven voor de Vocalreset vocal trip

Na aanmelding ontvang je de juiste vluchtinformatie en bij voldoende deelnemers kun je je vlucht gaan boeken. Wij mailen je wanneer we met zekerheid kunnen gaan. Je boekt zelf je ticket en we vliegen gezamenlijk naar Girona. Daar staat de taxi klaar om ons veilig naar de berg te vervoeren.

De kosten voor de vocal trip inclusief verblijf op een tweepersoonskamer met volpension zoals hierboven beschreven zijn als volgt opgebouwd:
Coachingsdeel: € 520,- (inclusief 21% BTW). Het coachingsdeel dient zes weken voor vertrek volledig betaald te zijn. Je kunt per iDeal betalen voor het hele bedrag of per overboeking voor een aanbetaling. Deze keuze heb je in het formulier. Je ontvangt direct een factuur van het coachingsdeel.

Verblijf: Het verblijf op Rectoria de la Miana is onvergetelijk! Een karakteristieke, middeleeuwse tweepersoonskamer met ontbijt, uitgebreide lunch, Spaans getint driegangen diner, heerlijk bergwater, tafelwijn en koffie/thee met lekkernijen. Met intoleranties, dieet of allergieën wordt liefdevol rekening gehouden. € 276,- inclusief 10% IVA. Deze kosten betaal je op La Miana. Ben je ZZP’er dan is een factuur van je verblijf mogelijk. Liever een eenpersoonskamer? Deze zijn beperkt beschikbaar tegen een toeslag van € 18,- per nacht, te betalen aan La Miana. Geef je voorkeur aan in het formulier.

Deze kosten zijn exclusief reiskosten zoals je ticket en de taxi die de weg goed kent en ons veilig naar de berg brengt. De taxi kosten worden voor vertrek gecommuniceerd (tussen de € 40,- en € 45,- p.p. voor een retour).

BoekenReis, verblijf en kosten

2 months ago

Vocalized | ruimte voor je stem
De eerste week live werken was top. Leuke ontmoetingen in de entree zoals deze. Het geluid van het koffiezetapparaat en het gekwispel van Fabel, maar vooral JULLIE STEMMEN, piano's, gitaren en gelach. Heerlijk! #vocalcoaching #uitjevandedag #vocalizedmatties #vocalizedvrijdag ... See MoreSee Less
Bekijk op Facebook