Denken in mogelijkheden

Stemproblemen maken je onzeker en soms ook verdrietig. Denk aan het onbegrip van muzikanten of collega’s die maar niet kunnen snappen hoe het zover heeft kunnen komen of de frustratie van heesheid. Een zanger(es) met stemproblemen heeft in onze ogen een andere benadering nodig dan ‘iemand’ met stemproblemen. Vertrouwen, aandacht en een goede balans tussen belasting en rust zijn essentieel voor een goede genezing.

Loes Selten (Grooten & Selten Stemtherapie) is stemtherapeut en logopedist gespecialiseerd in adem-, stem- en keelklachten. Daarnaast volgt ze een opleiding tot Cranio Sacraal Therapeut. Bij Vocalized ondersteunt ze vocalisten in een nauwe samenwerking met Babz. Babz ondervond op jonge leeftijd tijdens haar conservatoriumstudie wat stemproblemen met je kunnen doen. Niet alleen dat wat er mis is maar ook hoe dit gecommuniceerd wordt en hoe hiermee wordt omgegaan door stemspecialisten en zangdocenten op vakopleidingen. Paniek zaaien brengt geen duidelijkheid, een eerlijk advies wel.

Vocalized maakt zich hard voor een respectvolle overdracht van medische feiten en een plan gebaseerd op mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden. Door te kijken naar de persoon achter de stem. We bewaken en begeleiden stemmen na een revalidatietraject of een operatie. We hebben korte lijntjes met de beste KNO artsen en stemspecialisten in Nederland en geloven in de kracht van ontspanning, vertrouwen en het spiergeheugen. Maar liever nog voorkomen we stemproblemen door verantwoord stemgebruik en voldoende bewuste rust.

Een transparante en krachtige aanpak die past bij het leven van 2017.

Er is hard gewerkt om iedereen vanaf morgen weer te verwelkomen in én om de zangschool. Wat zijn we blij om weer stemmen te horen en piano's. ❤🤍💙 En met dit fantastische uitzicht moet het buiten wachten ook zeker lukken. #bringiton #nieuwefase #vocalcoaching #vocalwei #green ... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

Een feestelijk Vocalized weekend, met vandaag een jarige Loes Selten, morgen een jarige Pleun én een jarige Fabel! Pleun gaat van haar verlof genieten in afwachting van vocalbaby2. Pleun, thanx voor alles dit seizoen en geniet van je rust. Leerlingen van Pleun krijgen zsm bericht als de planning rond is. Iedereen een fijne meivakantie! #blijfveilig #feestweekend #cava #zonneschijn ... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook