Denken in mogelijkheden

Stemproblemen maken je onzeker en soms ook verdrietig. Denk aan het onbegrip van muzikanten of collega’s die maar niet kunnen snappen hoe het zover heeft kunnen komen of de frustratie van heesheid. Een zanger(es) met stemproblemen heeft in onze ogen een andere benadering nodig dan ‘iemand’ met stemproblemen. Vertrouwen, aandacht en een goede balans tussen belasting en rust zijn essentieel voor een goede genezing.

Loes Selten (Grooten & Selten Stemtherapie) is stemtherapeut en logopedist gespecialiseerd in adem-, stem- en keelklachten. Daarnaast volgt ze een opleiding tot Cranio Sacraal Therapeut. Bij Vocalized ondersteunt ze vocalisten in een nauwe samenwerking met Babz. Babz ondervond op jonge leeftijd tijdens haar conservatoriumstudie wat stemproblemen met je kunnen doen. Niet alleen dat wat er mis is maar ook hoe dit gecommuniceerd wordt en hoe hiermee wordt omgegaan door stemspecialisten en zangdocenten op vakopleidingen. Paniek zaaien brengt geen duidelijkheid, een eerlijk advies wel.

Vocalized maakt zich hard voor een respectvolle overdracht van medische feiten en een plan gebaseerd op mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden. Door te kijken naar de persoon achter de stem. We bewaken en begeleiden stemmen na een revalidatietraject of een operatie. We hebben korte lijntjes met de beste KNO artsen en stemspecialisten in Nederland en geloven in de kracht van ontspanning, vertrouwen en het spiergeheugen. Maar liever nog voorkomen we stemproblemen door verantwoord stemgebruik en voldoende bewuste rust.

Een transparante en krachtige aanpak die past bij het leven van 2017.

1 month ago

Vocalized | ruimte voor je stem
De eerste week live werken was top. Leuke ontmoetingen in de entree zoals deze. Het geluid van het koffiezetapparaat en het gekwispel van Fabel, maar vooral JULLIE STEMMEN, piano's, gitaren en gelach. Heerlijk! #vocalcoaching #uitjevandedag #vocalizedmatties #vocalizedvrijdag ... See MoreSee Less
Bekijk op Facebook