Lax Vox oefening

Terug naar het nulpunt

Lax Vox oefening

De Lax Vox oefening ofwel ‘bubbelen’ wordt veel op verschillende manieren gebruikt. Vocalized gebruikt deze oefening om de larynx en de aanhechtende spieren te ontspannen naar het zogenaamde nulpunt. Een basiswaarde waar we als vocalisten en intensieve sprekers steeds weer bij terug komen na stembelasting. Het nulpunt impliceert het stemgebruik wat je kiest als je relaxt thuis op de bank zit of ligt en kletst. Niet onnodig hoog of gepusht helder, maar ontspannen en natuurlijk.

We adviseren (zeker bij stemproblemen) om slechts in 2 à 3 cm water te bubbelen met het buisje ondiep in het water. Bij keelpijn: blaas in het water zonder dat je stem geeft. Bij normaal gebruik: zing laag en ontspannen een ‘oe’. Let op dat je niet de nek of kin naar voren steekt, en denk aan gapen zodat kaken en tong optimaal kunnen ontspannen. Laat de wangen goed meetrillen, dat is essentieel bij ‘bubbelen’. De lippen sluiten om het buisje maar zijn niet overdreven gespannen. Het verschil tussen een glazen en flexibele buis is persoonlijk.

Bij overbelasting kan het verlichting geven en de sluiting verbeteren. Meer dan eens per uur 2 à 3 minuten bubbelen heeft geen zin. Langer dan 5 minuten achtereen heeft ook geen zin. Oja, en drink je bubbelwater niet op, maar bestel liever een verse Spa rood.

Flexibele siliconen bubbelbuis:
1 stuk inclusief verzendkosten € 5,00
2 stuks inclusief verzendkosten: € 9,00 (voor thuis en bijv. in de auto)
3 stuks inclusief verzendkosten: € 12,00 (voor thuis, onderweg en omdat je er een kwijt raakt)

Stuur ons een mail met je adresgegevens en maak het bedrag van je keuze over naar NL29RABO0129843539 t.n.v. Vocalized o.v.v. je naam en adres en we sturen het zsm naar je op. De buisjes zijn ook te koop bij Vocalized voor € 3,00.

1 month ago

Vocalized | ruimte voor je stem
De eerste week live werken was top. Leuke ontmoetingen in de entree zoals deze. Het geluid van het koffiezetapparaat en het gekwispel van Fabel, maar vooral JULLIE STEMMEN, piano's, gitaren en gelach. Heerlijk! #vocalcoaching #uitjevandedag #vocalizedmatties #vocalizedvrijdag ... See MoreSee Less
Bekijk op Facebook