Loes

Stemtherapeut, logopedist en Cranio sacraaltherapeut

Loes

Hey Vocalizers, ik ben Loes. Voorheen zong ik in bandjes en had ik zelf les bij Vocalized. Sinds 2013 ondersteun ik de vocalisten bij stemproblemen of verminderde flexibiliteit van de stem. Ik maak ‘strotten’ los, analyseer de klankkwaliteit en rek spieren zodat een stem weer kan ontspannen. Daarnaast begeleid ik met Babz revalidaties voor artiesten.

Diagnosticeren leerde ik na mijn studie binnen het stemteam van UMC St Radboud in Nijmegen. Uitvoerige diagnostiek stem- en keelklachten heb ik ook gedaan als logopedist op de KNO afdeling van ziekenhuis Bernhoven in Veghel. Ik werkte daar samen met foniater Prof. Dr. de Jong.

Van 2008 tot 2018 werkte ik met Heleen Grooten voor ‘Grooten en Selten Stemtherapie’. Sinds 2018 werk ik onder de naam Loes Selten, instituut voor stem en keel. Daarnaast ben ik docent van de cursus Manuele Facilitatie van de Larynx die gegeven wordt aan logopedisten in Nederland en België en rondde ik in 2017 de 3-jarige opleiding tot Cranio Sacraal Therapeut af. Een hele mooie aanvulling op mijn behandelingen. Net als bij Vocalized is onze visie: bekijk een mens in zijn totaliteit en toets waar klachten vandaan komen, zodat je het bij de bron kunt aanpakken.

Wil je weten of ik iets voor jouw stem kan doen? Boek een VocalReset dag of trip naar Spanje (tip!) of stuur me een berichtje voor een behandeling. Zing ze!

Opleiding
– Logopedie
– Ademtherapie Middendorf, Nasaleren, Manuele Facilitatie van de Larynx, CVT en EVTS level 1 en 2
– MFL
– Cranio Sacrale Therapie
– Stages: UMC St Radboud Nijmegen, Pabo Arnhem, Reinier de Graaf Groep ziekenhuis Voorburg en toneelopleiding De Trap Amsterdam

Websites
Grooten & Selten Stemtherapie | specialisten in adem-, stem- en keelklachten

Contact
Stuur me een bericht

1 month ago

Vocalized | ruimte voor je stem
De eerste week live werken was top. Leuke ontmoetingen in de entree zoals deze. Het geluid van het koffiezetapparaat en het gekwispel van Fabel, maar vooral JULLIE STEMMEN, piano's, gitaren en gelach. Heerlijk! #vocalcoaching #uitjevandedag #vocalizedmatties #vocalizedvrijdag ... See MoreSee Less
Bekijk op Facebook