Vocalreset

Vertrouw op je stem

Vocalreset

Wat is Vocalreset®
Vocalreset is een origineel, compleet en uniek concept ontwikkeld door Vocalized in samenwerking met Loes Selten, instituut voor stem en keel. De doelgroep is stemprofessionals (vocalisten en/of zangdocenten) die bewust stil willen staan bij zichzelf en hun stem. Onderzoek, bewustwording en een uitgebalanceerde coaching herstellen het vertrouwen als werken niet langer als prettig wordt ervaren maar aanvoelt als druk. Weerstand en onzekerheid worden omgebogen naar verbinding en zelfkennis wat leidt tot grip, balans en hernieuwd werkplezier.

Als zingen denken is geworden
Wanneer er kritiek is op je stem is er eigenlijk kritiek op jou. Want je stem en jij zijn één, tenminste als alles goed gaat. Bij keel- of stemklachten is er vaak geen tijd om goed te herstellen. De agenda staat vol met optredens en lessen en ach die stem komt wel weer goed, want het komt altijd goed. Tot het níet meer goed komt en vermoeidheid en onzekerheid een wig drijven tussen jou en je stem. Van moeiteloos zingen ga je naar eindeloos opwarmen, lax vox-en en krampachtig veel (proberen te) slapen. Je begrijpt het niet want je neemt toch verantwoordelijkheid voor je instrument? Waarom werkt die stem dan niet mee? Zingen is denken geworden. Van binnen hebben gevoelens van angst en schaamte de overhand. De uitsmijter verzoekjes aan het eind van de avond trek je niet meer. En je hoopt dat leerlingen hun powersongs thuis laten want dat kost je te veel kruim. Stemklachten zijn voor slechte zangers en zangdocenten die hun werk niet verstaan. Niet voor jou toch? Jij hebt toch een goede techniek? Wat zal de band wel niet denken… Stomme stem.
Goh, je lijkt net een mens…

Het nulpunt
Onbewust zijn we bang om niet meer voor vol aan te worden gezien. Hierdoor gaan we nog harder ons best doen en nog harder werken. Gedachtenpatronen, spierspanning, oververmoeidheid en angst brengen je in een cirkel van onzekerheid en teleurstelling. Er heerst nog altijd een taboe op stemklachten en Vocalized wil dat taboe doorbreken. Je bent geen slechte vocalist als je door verantwoordelijkheidsgevoel, please-gedrag en enthousiasme over je grenzen bent gegaan. Dat gebeurt in alle beroepsgroepen. Neem de stap en ga liefdevol de confrontatie aan binnen de veiligheid van het Vocalreset team. Ontlaad actief door kennismaking met het nulpunt, en werk actief aan een oplossing in plaats van te bevriezen of te vluchten. Het nulpunt is een persoonlijk ijkpunt. Het is er al en het geeft inzicht en structuur en dat zorgt voor grip. Grip geeft vertrouwen.

Hoe het werkt
Hervind het intrinsieke vertrouwen zodat je weer kunt doen wat je zo goed kan: zingen. We leren je te voelen, horen en zien wanneer je over je grenzen dreigt te gaan en geven ingangen om je stem weer vanuit ontspanning te laten trillen. Zoals zingen van nature bedoeld is. Zoals het altijd was toen je er nog niet over na hoefde te denken. In een weloverwogen volgorde zetten we de volgende disciplines in:
* coaching op spreek- en zangstem
* bewustwording van gedachten- en gedragspatronen
* manuele facilitatie van de larynx (het rekken van functionele spieren)
* cranio sacraal therapie (herstelt de verbinding met het lichaam)
* functionele, persoonlijke aandacht

Dat het werkt
Lees hier reacties van collega’s die je voorgingen. We zijn iedereen dankbaar die een review naar ons instuurt. Momenteel onderzoekt de Universiteit van Brussel ons Vocalreset® concept. Het verslag volgt binnenkort op deze pagina.

Vocalreset® Team
Coaching: Babz Verhoeven & Loes Selten
Pianist op de VocalReset® Trip: Roel van den Nieuwenhoff

Mogelijkheden
Vocalreset Dag: workshopdagen in Nederland bij Vocalized op 18/11 en 24/2
Vocalreset Coaching: individuele behandeling bij Vocalized door Babz en Loes
Of… pak het grondig aan en boek the one and only

Vocalreset® Trip
Na een individuele intake bij Babz en Loes wordt een persoonlijk plan gemaakt wat functioneel is aan jouw wensen, aangevuld met adviezen van het team. De groepstijd wordt ingevuld met aspecten waar iedereen baat bij heeft. Een paar dagen met gelijkgestemden op een magische plek, waar iedereen je issues begrijpt en je inziet dat je niet de enige bent met chaos in het hoofd en twijfels over je talent. Wil je graag:
•    De status van je stem onder ogen zien en werken aan de balans tussen conditie en tot rust komen
•    Een kundige verklaring van je stemkwaliteit bij (over)vermoeidheid of (over)belasting en niet te vergeten, een effectieve behandeling of ingang tot verbetering
•    Minder denken tijdens het zingen en je verbonden voelen met je lichaam
•    Je zangtechniek of vocale flexibiliteit onderhouden of uitbreiden vanuit individuele doelen in een veilige gelijkwaardige omgeving
•    Concrete technische aanwijzingen toegespitst op wat jij nodig hebt met een grondige uitleg daarvan (begrip geeft grip en grip geeft vertrouwen)
•    Het waarom van het zingen hervinden in een prachtige natuur, onder de zon, samen met andere ervaren vocalisten………

Aarzel dan niet en ga mee! Ervaar het verschil tussen een zangcoaching van een uur of een geclusterde focus op een berg in Spanje met leuke en fascinerende collega’s. Ga vol vertrouwen, uitgerust, vol inspiratie en met een glimlach weer naar huis en zing als nooit tevoren! Onze vocal trips vinden plaats op het landgoed van La Miana in Spanje. Voor meer algemene informatie over de trips of de locatie klik je hier.

Upcoming trips
26 – 30 mei 2019 klik op boeken (de groep wordt met veel zorg samengesteld en bestaat uit maximaal 13 personen. Vocalized streeft naar een ultieme groepsdynamiek. Discretie verzekerd. Wil je anoniem blijven na aanmelding of heb je vragen neem dan contact met Babz op).

12 – 16 sept 2018  VOL GEBOEKT!
13 – 17 mei 2018    VOL GEBOEKT!
21 – 25 mei 2017   VOL GEBOEKT!
9 – 14 mei 2015     VOL GEBOEKT!

Tarieven voor de Vocalreset vocal trip

Na aanmelding ontvang je de juiste vluchtinformatie en bij voldoende deelnemers kun je je vlucht gaan boeken. Je boekt zelf je ticket en we vliegen gezamenlijk naar Girona. Daar staat de taxi klaar om ons veilig naar de berg te vervoeren.

Het verblijf op Rectoria de la Miana is onvergetelijk! Een karakteristieke, middeleeuwse tweepersoonskamer met ontbijt, uitgebreide lunch, Spaans getint driegangen diner, heerlijk bergwater, tafelwijn en koffie/thee met lekkernijen. Met intoleranties, dieet of allergieën wordt liefdevol rekening gehouden.

De kosten voor de vocal trip inclusief verblijf op een tweepersoonskamer met volpension zoals hierboven beschreven zijn € 755,- en deze zijn als volgt opgebouwd:
Coachingsdeel: € 424,- exclusief BTW, maakt € 515,- inclusief BTW. Het coachingsdeel dient voor 15 maart volledig betaald te zijn. Je kunt per iDeal betalen voor het hele bedrag of per overboeking voor een aanbetaling. Deze keuze heb je in het formulier. Je ontvangt direct een factuur van het coachingsdeel.
Verblijf: € 240,- inclusief 10% IVA. Deze kosten betaal je op La Miana. Ben je ZZP’er dan is een factuur van je verblijf mogelijk. Liever een eenpersoonskamer? Deze zijn beperkt beschikbaar tegen een toeslag van € 11,- per nacht, te betalen aan La Miana. Geef je voorkeur aan in het formulier.

Deze kosten zijn exclusief reiskosten zoals je ticket en de taxi. De taxi kosten worden voor vertrek gecommuniceerd (ongeveer € 35,-).

BoekenReis, verblijf en kosten

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.